zondag 21 november 2010

Ding 17 / Mobiel Internet


Mobiel Internet...ja, fantastisch natuurlijk!
Sowieso is het hele internet geweldig en door de 23-dingen-cursus word ik steeds enthousiaster. Alle drie mijn kinderen hebben zo'n mooie multifunctionele telefoon (stand: IPhone 1 - 2 Blackberry). De mogelijkheden zijn onbegrensd en er komt steeds meer bij. Ideaal toch, 'de hele wereld' in je zak...

Toch kan ik gelukkig nog zonder. Ik heb een simpele Samsung (leuk dingetje hoor!) en kan daar mee bellen en sms-en. Ik vind het prima en ook wel lekker rustig eigenlijk want behalve veel voordelen zie ik ook wel nadelen aan het mobiele internet. Volgens mij is het belangrijk om op zijn tijd alles los te laten en ik moet er dan ook niet aan denken om bvb een laptop mee te nemen op vakantie. Misschien is dat ook wel een stukje zelfbescherming (weet ik eigenlijk wel zeker) want dat is het risico van mobiel internet; dat heb je altijd bij je.

Wat mij betreft dus nog even niet, dan maar en telefoon, camera, i-pod, tot-tom, de nodige boekjes enz. mee. Dat heeft ook zijn charmes en je moet er toch niet aan denken dat je super-mobiel het begeeft onderweg...


Voor de bibliotheek is het natuurlijk een goede ontwikkeling, de klanten zijn nog eerder op de hoogte van berichtgevingen en kunnen digitaal steeds meer dingen regelen. Helemaal 2.0 vind ik de optie voor een inleverattendering, uiteraard tegen betaling maar ik geloof dat dat voor veel klanten geen probleem zal zijn (waarschijnlijk wel voor onze inkomsten...)   


WiFi-punten zijn natuurlijk ontzettend belangrijk in dit hele verhaal en een bibliotheek is daar een uitgesproken plaats voor. Ik zag van Jan K. al zo'n mooie Google-map met alle Wifi's ...inderdaad nog vrij leeg in het Kennemerwaard-gebied Jan maar ik neem aan dat hier aan gewerkt wordt.

2 opmerkingen:

  1. Ach, het verzoek om in te leveren krijg ik nu al via de mail op m'n iPhone binnen dus om hier nu een speciale applicatie voor te ontwikkelen...
    De mogelijkheden voor mobiel internet zijn echt grenzeloos, juist omdat het overal te gebruiken is en je je kunt oriƫnteren vanaf de locatie waar je op dat moment bent (gps). En op vakantie gaat hij op een speciaal plekje (en heel stil) in de tent.

    Het Spoor Bijster

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De inleverattendering zit al in Bicat en als dit geactiveerd zou worden kunnen klanten hier gebruik van maken. Uiteraard hangt hier een prijskaartje aan.

    BeantwoordenVerwijderen