woensdag 8 december 2010

Ding 23 / Evalueer wat je in de afgelopen tijd hebt geleerd


.....en dan zit het er bijna op en is dit alweer het 23e ding!

Jeetje wat is het snel gegaan, wat heb ik veel geleerd en wat ben ik enthousiast geworden over 2.0!!! Super, ik ben heel blij dat ik het heb gedaan. Ik geef toe dat ik er niet helemaal uitgehaald heb wat er in zat maar ben wel heel trots op mezelf. Mijn kijk op veel 'dingen' is veranderd, een bepaalde 'digi-angst' is verdwenen en ik kan nu inderdaad over heel veel dingen meepraten en zelfs (heel soms) mijn kinderen advies geven.

Het leukst om te doen vond ik de foto's, plaatjes bewerken, Google Maps en Spotify. Ook ben ik alle dagen nog heel blij met mijn I-Google-pagina. De Wiki's en Google-docs zijn handig in gebruik en voor de OR werken we hier al mee. Dat is denk ik sowieso iets wat moet gebeuren; het geleerde in praktijk brengen... en bijhouden!

Het maken van de Blogs vond ik leuk om te doen maar hier had ik graag wat meer uitgehaald. Vooral het opleuken met gadgets e.d. is me niet goed afgegaan. Ik heb wel het één en ander uitgeprobeerd maar als het dan niet gelijk lukte heb ik het maar laten zitten. In het begin dacht ik dat dat nog wel bij één van de onderwerpen aan de orde zou komen maar dat was niet zo. Tijdgebrek heeft hier ook wel een rol bij gespeeld, ik had ook graag wat meer de anderen willen volgen en reacties willen plaatsen.

Ik neem me voor om de volgende groep te gaan volgen en dan ook af en toe zelf nog wat te doen. Inmiddels is er al een uitnodiging voor een 'vervolg/opfriscursus' maar daar moet ik nog even over nadenken. Ik vind het overigens wel heel goed dat dit wordt aangeboden.

was voor mij:

Een uitdaging die ik ben aangegaan en ik ben blij met het resultaat. Ik ben me bewust geworden van 2.0 en vooral ook van 'Bibliotheek 2.0'. Dat er veranderingen aan zaten te komen was bekend maar het doen van de cursus heeft mij veel meer inzicht gegeven. Ik heb al eerder aangegeven dat ik niet goed ben in het bedenken van toepassingen e.d. maar ongetwijfeld zijn er collega's die deze kwaliteiten wel bezitten. Ik wens ons allemaal veel succes met 'Bibliotheek 2.0' en wil alle mensen die deze cursus mogelijk hebben gemaakt van harte bedanken. Echt heel goed dat dit wordt gedaan en voor iedereen die nog gaat volgen; '23 DINGEN'.....     

5 opmerkingen:

 1. Prachtig eindresultaat. Proficiat en je mag best trots zijn op jezelf! Leuk om te lezen dat het je een stuk wijzer heeft gemaakt en nu op naar invulling in ons dagelijks werk. In de praktijk toepassen is het beste wat we kunnen doen. Dus ook heel goed dat de OR nu met Google-docs werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Seawitch van harte! Dank dat je mee wilde doen en leuk dat je enthousiasme zo groot is. Goed ook dat 23 dingen een aantal praktische toepassingen heeft opgeleverd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We weten straks gewoon niet beter en dat was de doelstelling :-)
  Gefeliciteerd Ursula.....!!

  Het Spoor Bijster

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo zie je maar , alle 23 dingen gedaan!
  Gefeliciteerd en groetjes

  BeantwoordenVerwijderen