dinsdag 7 december 2010

Ding 20 / Muziek online beluisteren


Alweer zo'n leuk ding!!!

Na het lezen van de nodige informatie, via '23 dingen' ingelogd op Last FM en wat gekeken, gehoord en gedaan. Leuk... maar nog niet echt het gevoel dat ik hier veel mee zou gaan doen. Vervolgens ben ik me gaan richten op Spotify en omdat ik hier al veel goede berichten over had gehoord gelijk maar het programma gedownload.....

Wat een prachtige 'online muziekdienst', gebruiksvriendelijk en een gigantisch aanbod. Als je dan leest dat er 9 miljoen tracks zijn en er dagelijks nog 10.000 bijkomen dan word ik heel benieuwd naar de organisatie hierachter. Ook het artikel gelezen van Kees Romkes en alle reacties hierop. Hoe het precies zit met Buma en de artiesten weet ik niet en hoe het mogelijk is dat Spotify 'gratis' of tegen zo'n kleine vergoeding kan draaien snap ik ook niet helemaal. Wel vraag ik me soms af of er nog hoop is voor de 'platen'-zaken."Spotify in de Bibliotheek? Spotify in de Bibliotheek!"
Ook dit artikel gelezen en hierin las ik dat de CDR met  'MuziekWebStroom' komt. Goed hoor! Ik begrijp dat het nu nog binnen de muren van de CDR zelf is maar dit zal ontgetwijfeld ook voor ons beschikbaar worden. Echt heel goed en ... ja, natuurlijk is er toekomst voor 'online muziekdiensten' binnen de Bibliotheek.

Tijdens het schrijven van deze blog zijn oude tijden gaan herleven. Ik was ooit een Cats-fan en zag bij Spotify mijn hele platencollectie van toen weer langskomen. Uiteraard even mijn favoriete LP 'gedraaid' en bijzonder om te ervaren dat je zo'n 35 jaar na dato bij het horen van een nummer nog precies weet welk nummer erna komt.

2 opmerkingen:

  1. :-) Juist door dit soort ontwikkelingen krijgt de rechthebbende (de muzikant) gewoon weer waar hij of zij recht op heeft. Echt te gek....

    Het Spoor Bijster

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi dat het weer om muziek (En de muzikant) zal gaan in de toekomst in plaats van om de "middle man"... Leuk dat je me noemt in je blog !

    BeantwoordenVerwijderen