dinsdag 28 september 2010

Ding 4/5 - RSS Feeds

Ja hoor........heb ik net mijn hele verhaal van de afgelopen week verteld, wil ik nog een afbeelding invoegen, druk ik op vernieuwen omdat ik een ander plaatje wil......is mijn hele verhaal weg, floep, foetsie, kwijt en nergens meer te vinden. Balen dus!!!

Nou ja nog maar een keer in het kort dan;
De afgelopen week verschillende keren met '23 dingen' bezig geweest. Soms gaat het prima en ik heb me als 'volger' aan enkele collega's toe kunnen voegen maar dan ineens sta ik bij 'Raven' niet als 'volger' maar sta ik daar boven. ??? Wat ik anders gedaan heb weet ik niet en hoe ik het kan herstellen weet ik ook niet. Ik hoop dat onze coach zich er even over wil buigen en het mij kan uitleggen.

Het verhaal over de RSS Feeds was helder en de ondersteundende filmpjes maakten het nog duidelijker. Het aanmelden bij Google Reader was gebeurd voor ik er erg in had, ik zocht naar een button om het installeren te bevestigen en toen bleek het aanklikken van de tab 'reader' al voldoende te zijn. Achteraf stond dat ook wel in de tekst maar ja, achteraf......

Het abonneren  op de verschillende RSS feeds is voor een groot gedeelte gelukt, als eerste had ik die van 'Kennemerwaard' genomen en dat ging goed, vervolgens wilde ik die van de VOB en ondanks dat ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord had ingevuld stond die er later niet bij, de rest lukte wel en ook het  toevoegen van feeds van collega's ging goed. Ik heb bij de VOB vast iets over het hoofd gezien, ik geef mezelf zo nog een herkansing......wedden dat het lukt!

maandag 20 september 2010

De kop is eraf....!

Ziezo, de kop is eraf. De eerste dingen zijn gelukt en ik heb het zelf gedaan!!! Als die andere twintig dingen ook zo gaan.... dan valt het niet tegen.

Op dit moment voelt het '23 dingen gebeuren' nog een beetje dubbel, aan de ene kant erg leuk en leerzaam aan de andere kant gaat het me, denk ik, veel tijd en energie kosten. Toch ga ik van het positieve uit en ik hoop dat ik er straks met liefde heel veel tijd in stop omdat ik het zo leuk vind. Op dat moment gaat het me namelijk energie geven in plaats van kosten en wie wil dat nu niet?

Ik moet eerlijk toegeven dat het me tot nu toe meevalt. Bij het doorlezen van de eerste informatie sloeg de angst me om het hart en bij het lezen van technische zaken als 'FTP-path' en 'URL-adres' denk ik al snel 'Gooi maar in m'n petje!' Nu ik dit zo schrijf besef ik dat dat wel eens de reden kan zijn dat ik aan deze cursus ben begonnen......mijn petje is vol! Ik durf het bijna niet te zeggen maar wie weet kan ik straks, als die '23 dingen' achter de rug zijn, op dit gebied nog wel iets aan mijn kinderen leren in plaats van dat ik ze om hulp moet vragen...

Het 'uiterlijk' van mijn weblog is nog niet wat het moet zijn. Ik kom daar nu even niet uit en baal daar eigenlijk best wel van. Ik moet nog maar eens goed gaan kijken naar alle opties en mogelijkheden maar ga in dit stadium natuurlijk geen raad meer vragen...nee echt niet, zelf doen! Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gedurende de cursus goed gaat komen en krijg er dan ook steeds meer zin in!!!